Čak iako nikada do sada niste popili ni jedan zeleni sok, sigurno ste čuli za sok od celera. Njegova popularnost, nikako nije trenutna i nije bez pokrića.  Sok od celera, konzumiran na pravi način, moćan je i čudesan lek!

Ovaj trend neće brzo proći (što nas posebno raduje) jer oni koji ga piju osećaju blagodati koje pruža.

Priču je još davno započeo “Medical Medium” Anthony William koji već decenijama preporučuje ovaj lekoviti biljni lek stotinama hiljada ljudi (tako je, celer je biljka, a ne povrće).

Jesti stabljike celera, iako vrlo zdravo i važno, nije isto što i piti čist sok od celera. Kada pijete hladno ceđen sok od celera, pulpa (vlakna) se uklanjaju čime maksimalno dobijamo efikasnost soka, jer kroz hladno ceđen sok  konzumirate mnogo više celera  nego što biste ga pojeli.

Preporučena jutarnja doza je 500ml čistog soka od celera!

Sok od celera je najmoćniji kada ga pijete samog i uvek ujutru na prazan stomak.

Prve reakcije oraganizma  ćete najverovatnije osetiti vrlo brzo, i to kroz čišćenje (pražnjenje) creva, što je uvek dobar početak za čišćenja celog organizma.

Deluje antiupalno, alkalizuje organizam i  hidrira jetru čime  se pospešuje izbacivanje toksina. Jedna od njegovih osobina je i dijuretičko dejstvo.

Bogat je vitaminom  K, koji je jedan od najefikasnijih  vitamina u zaštiti od osteoporoze, preloma ili napuknuća kostiju. Smanjuje i reguliše krvni pritisak.

Bogatstvo vitaminom C čini celerov sok jednim od najboljih saveznika jakog imuniteta. Ukoliko imate problem sa kožom (akne ili ekcemi), redovno konzumiranje celerovog soka pomoći će vam  i u toj borbi. Dodatno, sadrži Vitamin A, kalcijum, magnezijum, B vitamine, antioksidanse, elektrolite, određene vrste soli i jako mali broj kalorija pa njegova redovna konzumacija utiče i na gubitak kilograma.

Svaka je preporuka da hladno ceđen sok od celera uvrstite u svoju jutarnju rutinu i  vrlo brzo ćete se uveriti  u istinitost svega gore navedenog  i opravdanost  svetskog “celery juice movement” Jednom kada osetite sve blagodeti ovog neverovatno zdravog soka, nećete moći da zamislite jutro bez njega.

Cheers!