Select Page

COLD PRESSOK DETOKS

Naš program čišćenja je prvi nutricionistički program od 100% sirovih hladno ceđenih sokova od povrća i voća koji će zameniti Vaše dnevne obroke. Napravljen je da alkalizuje Vaš organizam, tako što ćete za vreme programa našim sokovima u organizam uneti velike količine vitamina, minerala i enzima, koji će se naći u krvotoku već posle 3-5 minuta od konzumiranja. Vaš probavni sistem će se odmarati jer nema procesa varenja čvrste hrane, što omogućava da se energija koja bi se inače koristila za probavu koristi za detoksikaciju.

Čišćenja sokovima se preporučuje kod različitih stanja jer upravo dozvoljava telu da se odmori i regeneriše. Kao kada Vi imate slobodan dan na poslu, zamislite detoks kao slobodan dan dat Vašem organizmu.

Dužina programa zavisi od toga šta želimo postići.

Trodnevni program će započeti proces oslobadjanja od toksina. Petodnevni može započeti proces izgradnje i jačanja imunog sistema, dok desetodnevni zapravo može da spreči zdravstvene probleme i podstakne borbu protiv mogućih degenerativnih bolesti.

Takođe, postoje različiti nivoi detox-a.

Priprema je gotovo isto važna kao i sam proces čišćenja. To znači da nekoliko dana pre detoksa smanjite unos svih onih ukusnih jela u kojima svi uživamo i izbacite sledeće: kafu ( ili možete nesmetano piti našu cold brew kafu), šećer, meso i mlečne proizvode, i zamenite ih ribom, svežim voćem, zelenišem i ostalim povrćem u svaki obrok.

DETOKS 1

DETOKS 2

DETOKS 3

Za vreme detoksa

Dan započeti čašom tople vode sa limunom. Voda je veoma važna tokom procesa čišćenja organizma jer dodatno hidrira i pomaže kroz hidrataciju oslobađanje tela od toksina. Naši sokovi obezbeđuju žive hranljive materije koje su organizmu potrebne, a voda je ta koja ih «nosi» napolje.

Sokove piti po numeričkom rasporedu od 1. do 5, na svakih 2,5 – 3 sata. Poslednji sok popiti minimum 2 sata pre spavanja.

Piti što je moguće više vode. Dozvoljeno je i konzumiranje biljnih čajeva kao i zelenog čaja. Ako ipak morate nešto da žvaćete možete pojesti šaku sirovih badema, oraha ili lešnika, četvrtinu avokada, bistru supu, pola krastavca, pola jabuke ili popiti pola flašice soka broj 5 (proteinsko mleko od indijskog oraha) ujutro pre nego što počnete sa zelenim sokom broj 1.

Posle detoksa

Pravilan način ishrane nakon detoksa je isto vrlo važan.

Prvog dana posle čišćenja nastaviti sa konzumiranjem sokova (sve sokove pojedinačno možete kupiti u našim radnjama u Beogradu u ul. Dobračina 23a, Mileševska 43 i u Shopping Centru UŠĆE, Nivo -2 ( ispred IDEA Supermarket-a),  bistrih supa, svežeg voća i povrća, od drugog dana početi sa grilovanim i povrćem pripremljenim na pari, a mahunarke ubaciti tek trećeg dana. Četvrtog dana se oprezno može uvesti riba ili meso, po mogućstvu belo meso. Mlečni proizvodi bi trebalo da budu poslednji kojima ćete se vratiti.

Najbolja za Vaše telo je zapravo ishrana bazirana na 80% sirovom voću i povrću, čime održavate alkalni balans. Dokazano je da povišena kiselost organizma jeste osnova za stres, umor, upale, gojaznost i slabljenje imunog sistema.

Obično posle završenog detoksa naši klijenti nemaju potrebu za procesovanom hranom i šećerom i žele da nastave dalje sa sokovima i zdravim načinom života.

Benefit

Cold Pressok detoks metoda može na blagotvoran način osloboditi Vaš organizam od štetnih materija, pomoći uspostavljanje alkalnog balansa i normalizaciju varenja i metabolizama. Često se dešava da proces čišćenja organizma dovede do simptoma detoksa koji su suviše jaki za ,,prosečnu’’ osobu. Cold Pressok detoks je osmišljen za ljude koji žele da odmore sistem varenja bez prekidanja svakodnevnog tempa života. Nema potrebe kockati se ekstremnim opcijama da bi se osetile blagodeti čišćenja organizma.

Rezultati detoksikacije su indidvidualni i variraju ali ovo su samo neki od efekata koji se mogu postići detoksikacijom našim sokovima:

•   povećanje energije

•   gubitak na težini

•   bolja probava

•   povećanje senzibilnosti

•   smanjenje upala

•   poboljšanje metabolizma

•   jačanje imunog sistema

•   bolji, lakši i dublji san

•   oslobađanje toksina iz tela

•   smanjena potreba za cigaretom

•   veća osetljivost čula

•   smanjenje osećaja nadutosti

•   bolja koncentracija i fokus

•   uspostavljanje alkalnog balansa

•   poboljšanje mentalnog stanja

•   smanjenje želje za procesovanom hranom

Sa iskustvom u detoksu ćete naučiti kako Vaš organizam najbolje reaguje. Procesom periodičnog čišćenja organizma sam detoks vremenom postaje sve lakši i lakši a Vaši rezultati će biti sve bolji i bolji.

Potencijalno jedan od propratnih efekata ovog programa jeste da ponovo možete da uđete  u omiljene ” skinny jeans”’ !!!

Zato UŽIVAJTE!!!