Select Page

Pitanja i odgovori

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Zdravlje

[/av_textblock]

[av_toggle_container initial=’0′ mode=’accordion’ sort=” styling=” colors=” font_color=” background_color=” border_color=”]
[av_toggle title=’Zar se naš organizam ne čisti prirodnim putem? Zašto treba da sprovedem poseban program čišćenja?’ tags=”]
Da, svakog dana naša pluća, jetra, krv i creva vredno rade na čišćenju organizma. Nažalost, savremen način ishrane, sve veći stres i zagađenje životne sredine dovode do toga da unosimo veću količinu toksina nego ikada ranije. Vremenom se ti toksini talože u našim tkivima i ćelijama. Sprovođenje programa čišćenja u određenom vremenskom periodu nam daje šansu da se sa tim problemom izborimo. Predah od varenja daje organizmu mogućnost da više energije potroši na samoobnavljanje.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li su sokovi organskog porekla?’ tags=”]
Trudimo se da koristimo voće i povrće organskog porekla kada god je to moguće. Nazalost jos nismo u mogućnosti da neke od sirovina koje koristimo kao npr. ananas, limun, djumbir..imamo u BIO varijanti jer ih nema u potrebnim količinama  tokom cele godine.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li su sokovi posni?’ tags=”]
Svi naši sokovi su 100% posni.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Zašto ovaj sok izgleda drugačije nego prethodni put kad sam ga kupio?’ tags=”]
Svi naši sokovi su ručno pravljeni tako da ponekad može doći do varijacija, kao što su:

Taloženje ili separacija: Cold Press sokovi ne sadrže aditive, a samo aditivi mogu da spreče proces prirodnog taloženja. Zato dobro promućkajte bocu pre konzumiranja!

Bele mrlje: Sokovi koji sadrže đumbir mogu da imaju bele mrlje na dnu boce sa sokom. Ništa ne brinite! Te bele mrlje su talog đumbira koji se prirodno stvara na dnu boce.

Varijacije boje: Sok od ananasa može da varira u pogledu boje od zlatne, preko žuto-zelene do ružičaste i smeđe. U zavisnosti od roda i sezone, jabuke mogu imati različite nivoe polifenola, antioksidanata i enzima, što dovodi do promene boje soka. Pošto Cold Pressok koristi najsvežije sastojke koji su nam dostupni tokom cele godine, boja soka može da varira svaki put kad ga kupite.

Grudvice u mleku od indijskog oraha: Proteini iz soka od indijskog oraha i vanile mogu povremeno da se zgrudvaju. Ako želite savršeno glatku teksturu, sok možete da procedite pre konzumiranja.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li smem da pušim tokom procesa čišćenja?’ tags=”]
Sigurno već znate odgovor na to pitanje, ali mi vam nećemo govoriti kako da živite svoj život. Samo ćemo vam reći kako mi živimo svoj. Pušenje se ne preporučuje.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li će mi Cold Pressok detoks pomoći da ostavim pušenje?’ tags=”]
Moguće je da hoće! Nasi klijenti su primetili da vec treceg dana detoksa cigareta vise nema isti ukus, izaziva mucninu i ne prija, pa se smanjuje i zelja za novom cigaretom.  Ako pijete naše sokove za detoksikaciju tokom dužeg vremenskog perioda, sigurno ćete se osloboditi nekih štetnih navika. Na primer, ako ih pijete 21 dan (uz dodatnu hranu), verovatno na kraju tog procesa nećete više želeti da ponovo unosite ,,loše” ili nezdrave proizvode u organizam. Cold Pressok detoks u ovom vremenskom periodu može da vam pomogne da razmislite o lošim navikama (koje su obično simptomi nedostatka pH balansa, tj. previše kisele sredine). Nedavna istraživanja Američke akademije porodičnih lekara pokazala su da je potreban 21 dan da se oslobodite takve navike.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Mogu li da pijem ove sokove u trudnoći ili tokom dojenja?’ tags=”]
Kao dodatak redovnoj ishrani, da. Samo sokove? Ne. Tokom dojenja vam je potrebno MNOGO više kalorija nego inače. Organizam teži da dobije što je moguće više kalorija da bi vaše dete moglo da raste. Problem sa bilo kojom vrstom čišćenja tokom trudnoće ili dojenja jeste u tome što u organizam, iz kojeg se vaša beba hrani, oslobađate velike količine toksina. Međutim, uzimanjem Cold Press sokova kao dodatka vašoj redovnoj ishrani tokom dojenja i/ili trudnoće unosite dodatne hranljive materije koje su vašem organizmu preko potrebne u tom periodu.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Mogu li da pijem ove detoks sokove ako uzimam antibiotike?’ tags=”]
Cold Pressok detoks je savršen partner antibioticima koje uzimate. Tokom borbe sa štetnim bakterijama, antibiotici smanjuju i količinu zdravih bakterija u organizmu. Naši sokovi su bogati hranljivim materijama koje su potrebne zdravom imunološkom sistemu. Čišćenje tokom dužeg vremenskog perioda pomoći će i u jačanju vašeg imunološkog sistema, što može sprečiti bolesti u budućnosti. Mada, kada god ste bolesni i koritite lekove dobro je pozavetovati se se Vašim lekarom.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Mogu li da primenim ovaj detoks program ako pijem neke druge lekove?’ tags=”]
Ako uzimate bilo kakve lekove, molimo vas da se konsultujete sa svojim lekarom.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Zar ovo neće da uspori moj metabolizam?’ tags=”]
I da i ne. Ako imate brz metabolizam, postoji mogućnost da se on malo uspori zato što unosite manje kalorija, To takođe zavisi od vašeg organizma – svi smo različiti. S druge strane, ako imate spor metabolizam, oslobađanje od toksina otvara kanale tako da vaš organizam funkcioniše efikasnije.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Koliko kalorija ima u sokovima za jedan dan?’ tags=”]
Oko 1000 kalorija. Međutim, vodite računa o tome da izračunavanje kalorija kod sirove hrane i sokova nije isto kao kod tradicionalne ishrane koja se sastoji od kuvane i/ili prerađene hrane. Sve hranljive materije iz naših sokova se koriste, jer organizam zna kako da iskoristi sve kalorije iz sirove hrane, dok kod redovne ishrane od 2.000 kalorija, na primer, može da ima samo 1.200 kalorija koje organizam uzima, a ostatak se ,,odbacuje” ili taloži kao salo. Mi pokušavamo da objasnimo svojim klijentima da ne treba da razmišljaju o broju kalorija zato što poređenje nije moguće. 500 kalorija koje sadrži sok od sirovog voća i povrća NIJE isto što i 500 kalorija iz sendviča sa krem sirom i šunkom! Trudimo se da akcenat stavimo na hranljive sastojke a ne na kalorije; suština CP detoksa je hranljivost i unošenje velike količine živih enzima.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li mogu da koristim Cold Pressok detoks ako imam dijabetes?’ tags=”]
Postoje različite vrste dijabetesa. Obično, bez obzira na vrstu, odgovor je NE, zbog količine šećera u voćnom soku, ali svakako treba da se posavetujete sa svojim lekarom.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Mogu li da radim detoks ako sam netolerantan na laktozu?’ tags=”]
DA!!! Naš proizvod NE sadrži sastojke životinjskog porekla.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Imam alergiju na gluten, mogu li da radim detoks?’ tags=”]
Naravno! Naši sokovi ne sadrže gluten. U njima nema ničega osim soka! Naši sokovi NE sadrže nikakve aditive i 100% su vegetarijanski.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Imam jaku alergiju na indijski orah – imate li neku zamenu za njega?’ tags=”]
Da – vodimo računa o alergiji na indijski orah. Umesto njega možete dobiti bademovo mleko, zeleni sok ili  ljutu limunadu.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Zar ne bi trebalo da unosim vlakna? Treba li da ih konzumiram kao dodatak?’ tags=”]
Naravno da su vlakna važna za funkcionisanje celog organizma, ali telo pri razdvajanju vlakana od soka troši mnogo energije. Nama je cilj da maksimalno smanjimo to opterećenje da bi se organizam i digestivni trakt odmorili od varenja čvrste hrane – kako bi energija sačuvana na taj način bila iskorišćena za proces čišćenja. Kada sačuvate energiju u jednom segmentu, možete da je iskoristite u nekom drugom.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Odakle dobijam proteine?’ tags=”]
Postoje BROJNI izvori proteina pored onih koji su životinjskog porekla. Sa Cold Pressok detoksom dobićete proteine iz zelenog soka kao i iz mleka od indijskog oraha. Opšte je poznato da je indijski orah izvor proteina (mada nije kompletan protein kao proteini zivotinjskog porekla ali je svakako “čistiji”)ali ne treba zaboraviti proteine koji potiču od sirovog voća i povrća. Amino kiseline su osnovni element proteina, a amino kiselina ima u svemu.

Među drugim bogatim izvorima proteina su plavo-zelene alge kao što su hlorela, E3Live, spirulina (64% proteina) i organska super hrana u prahu i koncentratu. Šta mislite, odakle najjače životinje na svetu, planinske gorile, koje ne jedu meso, dobijaju proteine?Ako zelite uvek mozete dodati kasicicu proteinskog praha nasim sokovima.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Treba li da nastavim da uzimam multivitamine? Šta je sa vitaminom B-12?’ tags=”]
Ako vaši vitamini potiču od hrane, onda je odgovor možda. Unosite oko 9 kg sveže ceđenog voća i povrća tako da je u suštini sada to vaš ,,multivitamin”.

Jedini vitamin koji biste mogli da dodate je B-12. I dalje se vodi debata o tome da li vegetarijanci unose dovoljno vitamina B-12 s obzirom da im je ishrana biljnog porekla. Ako ne želite da uzimate suplemente, dodajte neke morske biljke ili plavo-zelene alge.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Mogu li da uzimam ove sokove ako pijem lekove protiv zgrušavanja krvi?’ tags=”]
Odgovor na ovo pitanje je skoro u svim slučajevima odričan zbog količine zeleniša u našim sokovima, ali se uvek konsultujte sa svojim lekarom pre nego što započnete bilo koji program.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Koliko ću da smršam?’ tags=”]
Ovo je vrlo često pitanje. Treba imati na umu da je ovo metoda čišćenja organizma uz pomoć hranljivih materija koje za cilj ima da vaš digestivni sistem odmori i tako omogući organizmu da eliminiše toksine. Ako tokom ovog procesa smršate a to ste i želeli, onda je u pitanju pozitivan propratni efekat.Imajte u vidu da je važno da održavate Vašu kilažu u granicama normale i nemojte koristiti CPS Detox kako biste potali “super skinny”. Ovo nije program mršavljenja.Ključ uspeha je u blanasu.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li će mi se svi kilogrami vratiti?’ tags=”]
Ako vam je cilj kontrola telesne težine, Cold Pressok detoks će vas na pravi način usmeriti ka usvajanju zdravijih navika. Mnogi ljudi kažu da mogu bolje da se koncentrišu na to šta unose u organizam nakon primene naše detoks metode. Neka vam to bude cilj tokom pripreme za čišćenje a postavite sebi i sledeće pitanje:,,Šta ću da radim kada završim sa čišćenjem?” Ovo je prilika da se ,,resetujete”.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Šta ako imam kandidu ili ne želim toliko šećera?’ tags=”]
Ako ne želite da unosite šećer, najbolji način da to uradite jeste da eliminišete sve voćne sokove i čišćenje radite samo pomoću zelenog soka, s obzirom da on sadrži najmanje šećera. U ponudi je i VEGE zeleni sok koji je napravljen od 100% povrća.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Šta radim ako mi je stolica crvenkasta?’ tags=”]
Da li je? Ili ste samo pili sok od cvekle?
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Koje su prednosti zelenih sokova u odnosu na voćne?’ tags=”]
Glavna prednost zelenog soka je alkalizacija. Voćni sokovi su kiseliji; voće u suštini povećava kiselost a zeleniš je eliminiše.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li mogu dete da stavim na detoks?’ tags=”]
Deca ne bi trebalo da rade bilo kakvo čišćenje sokovima ili da poste dok rastu. Naši sokovi su odličan dodatak ishrani. Hladno ceđeni sok je uvek bolji izbor od bilo kog gaziranog napitka.
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Životna sredina

[/av_textblock]

[av_toggle_container initial=’0′ mode=’accordion’ sort=”]
[av_toggle title=’Šta je ekološki uticaj?’ tags=”]
Mi smo posvećeni očuvanju i zaštiti životne sredine. Imamo izuzetno mali karbonski otisak jer se snabdevamo lokalno, preko malih porodičnih farmi u okolini Beograda, koje u gajenju voća i povrća ne koriste pesticide i herbicide. Pored toga što upotrebljavamo PET boce koje su najbolje za recikliranje,  naši sokovi za čišćenje se sada isporučuju u 100% recikliranom kartonskom pakovanju kao sto i u nasoj radnji koristimo 100% bio-razgradive kese za pakovanje.  Sa klijentima komuniciramo skoro u potpunosti putem mejla i telefona, tako da minimalno koristimo papir. Odvajamo organski otpad i svakodnevno se trudimo da naše poslovanje bude ekološki prihvatljivo.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Zašto ne koristite staklene boce?’ tags=”]
Danas je plastika bolja sa ekološkog aspekta od stakla. Koristimo PET  plastične boce iz sledećih razloga:

  1. Polietilen teraftalat (PET ili PETE) #1 ne curi i smatra se najbezbednijom vrstom plastike za proizvodnju boca za jednokratnu upotrebu.
  2. Najpogodnija su plastična ambalaža za recikliranje.
  3. Znatno su lakše od drugih vrsta boca, što znači da se troši manje energije za njihovu proizvodnju i isporuku.
  4. Mnogo su bolja zaštita od gasova nego druge vrste plastike, tako da naše boce štite hranljive sastojke iz naših sokova od kiseonika, ugljen-dioksida i drugih gasova koji mogu da utiču na njihov kvalitet i ukus.

Plastika je pogodnija kao ambalaža za naše sokove sa aspekta prostora i utroška energije. Za proizvodnju, punjenje, transport i distribuciju jedne plastične boce potrebno je manje resursa nego za jednu staklenu bocu. Razlog je u tome što su staklene boce i do devet puta teže od plastičnih.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Dosta se priča o ,,bio plastici”, ili bocama biljnog porekla. Zašto vi ne koristite takve boce?’ tags=”]
Detaljno smo istražili plastiku biljnog porekla i drugu bio plastiku. Nažalost, prednosti bio plastike su u ovom trenutku mnogo manje od nedostataka. Iako su boce biljnog porekla biorazgradljive, to je moguće samo pod posebnim ekološkim uslovima; pristup takvim postrojenjima je i dalje veoma ograničen, tako da prisustvo boca biljnog porekla u stvari zagađuje i unazađuje proces recikliranja plastike.

S druge strane, PET i PETE #1 može u potpunosti da se reciklira u okviru različitih reciklažnih programa.

Nastavićemo da pratimo razvoj industrije bio plastike i ostajemo posvećeni izboru ekološki najpogodnije i najpristupačnije opcije sa aspekta reciklaže.
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Isporuka

[/av_textblock]

[av_toggle_container initial=’0′ mode=’accordion’ sort=” styling=” colors=” font_color=” background_color=” border_color=”]
[av_toggle title=’Zašto ne isporučujete sokove svakog dana?’ tags=”]
Ne moramo da ih isporučujemo svakog dana zahvaljujući našoj metodi dobijanja soka, što je dodatna pogodnost za vas! Šta to znači? Tehnika Cold Press je specifična zato što koristimo hidrauličnu presu, koja se od centrifugalnih sokovnika izdvaja po mnogo čemu:

Dobija se više soka, a samim tim više vitamina i minerala.

Ovaj metod se sastoji iz dva dela – prvo se voće i povrće melju i seku, a zatim se stavljaju u presu, što predstavlja mnogo intenzivniji metod. Odvaja se skoro sva pulpa, što znači da ima manje kiseonika, a to daje trajnije, ukusnije i hranjivije sokove. Pulpa sadrži vazduh i kada ostane u soku, on veoma brzo oksidira.

Procenjuje se da se ovom metodom dobija 3 do 5 puta više vitamina i minerala nego upotrebom drugih aparata.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Zašto ne mogu da preuzmem sok u nedelju u 9h ujutro?’ tags=”]
Zato što još nije gotov. Mi ga hladno cedimo samo za vas.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Moji sokovi nisu stigli, šta da radim?’ tags=”]
Čim primetite da vam sokovi nisu stigli na vreme, pozovite nas telefonom 064 227 227 0 ili pošaljite mejl na info@coldpressok.com i mi ćemo se potruditi da brzo ispravimo propust.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Treba da promenim adresu za dostavu. Mogu li to da učinim?’ tags=”]
Naravno! Samo nam javite 24 sata ranije i mi ćemo da izvršimo neophodne promene.
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Tokom čišćenja

[/av_textblock]

[av_toggle_container initial=’0′ mode=’accordion’ sort=” styling=” colors=” font_color=” background_color=” border_color=”]
[av_toggle title=’Da li ću dobiti uputstva pre konzumiranja sokova?’ tags=”]
Naravno, svima šaljemo mejl za pripremu pre početka procesa čišćenja.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Mogu li da pijem soda vodu ili gaziranu mineralnu vodu?’ tags=”]
Soda vodom ćete uneti dodatni ugljen-dioksid u organizam, tako da ona nije idealno rešenje – međutim, ako će vas to sprečiti da pijete ,,druge” napitke – onda to nije loša opcija.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Mogu li da pijem dijetalnu coca-colu?’ tags=”]
Odgovor je odričan. Ne preporučujemo je tokom procesa čišćenja, a i inače je ne preporučujemo :-) Probajte da pijete vodu sa limunom ili biljni ili zeleni čaj umesto toga.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Mogu li da unesem sok u avion?’ tags=”]
Vaš sok može biti podvrgnut proveri kao i vaš prtljag, a torba za čuvanje temperature MORA da ima dva pakovanja leda, ali se ne preporučuje ako će sok ostati van frižidera duže od 8 sati.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Mogu li da zaslađujem čaj?’ tags=”]
Ako baš MORATE, koristite veoma malu količinu, i to ISKLJUČIVO  nektar agave, kokosov šećer ili šećer od urmi,  oni su potpuno prirodni i neće vam naglo povećati nivo šećera u krvi kao drugi zaslađivači.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Hoće li mi se vrteti u glavi ako ne jedem čvrstu hranu?’ tags=”]
Naprotiv, razbistriće vam se misli i bićete sposobniji za rešavanje problema. Razlog za to leži u činjenici da umesto da se velika količina energije iz krvi i nerava šalje u digestivne organe da bi se razložila hrana, ta dodatna krv, kiseonik i energija se šalju u mozak koji ih koristi.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Kojim redosledom bi trebalo da pijem sokove? Da li prvo treba da popijem sve sokove označene brojem jedan i tako redom?’ tags=”]
NE. Ceo proces je prilično zabavan. Pijete 5 boca dnevno a one su označene brojevima od 1 do 5 ukoliko ste na našem bazičnom nivou detoxa D1. Na primer:
prvi dan: 1, 2, 3, 4, 5
drugi dan: 1, 2, 3, 4, 5
treći dan: 1, 2, 3, 4, 5

Ukoliko koristite druge nivoe detoxa, obratite pažnju na mail potvrde porudžbine i dobrodošlice u detox u kojima je detaljno objašnjeno kojim redosledom treba konzumirati sokove u toku dana.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li je stvarno bitno kojim redosledom pijem sokove?’ tags=”]
Jeste! Iako toplo preporučujemo eksperimentisanje sa hranom, redosled kojim pijete sokove direktno utiče na to kako absorbujete, prihvatate hranljive materije. Na primer, kad je vaš želudac ujutro prazan, on može da prihvati sve što unesete u mnogo većoj meri nego da ste pre toga nešto konzumirali. Zato se uvek prvo pije zeleni sok. Vaš organizam će apsorbovati SVE vitamine i hranljive materije bez problema. Nemojte se brinuti ako vam je ujutro POTREBNO nešto ,,jače”, pa prvo popijete pola boce mleka od indijskog oraha umesto zelenog soka, zato što ste navikli da unesete proteine čim se probudite i bez njih ne možete da funkcionišete. To su situacije kada nam je dozvoljeno da improvizujemo.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Kako da čuvam sokove?’ tags=”]
U frižideru. Savet: sok bi trebalo da izvadite iz torbe pre nego što ga stavite u frižider. Ako ga ostavite u torbi, otvorite torbu  da bi mogao da ulazi hladan vazduh. Sokove nemojte nikada ostaviti u zatvorenoj kartonskoj kutiji u frizideru. Hladan vazduh mora da cirkulise oko sokova.Nemojte zaboraviti da pakovanja leda stavite  u zamrzivač kako bi bila spremna ako sokove treba negde da nosite.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Moram nešto da žvaćem… žvakaću gumu ili bilo šta drugo što mi dođe pod ruku. Mogu li da žvaćem žvakaću gumu tokom procesa čišćenja?’ tags=”]
Žvakaća guma doprinosi stvaranju gasova u digestivnom sistemu i ,,zbunjuje” proces varenja. Šta to znači? Vaš želudac se sprema za unos hrane kojeg neće biti. Zato pokušajte da izbegavate žvakaću gumu, ali ako baš morate, onda neka bude bez šećera.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li smem da pijem čaj od kombuhe dok sam na Cold Press detoksu?’ tags=”]
Kombuha je odličan napitak jer je bogat probioticima, koji su odlični za varenje. Međutim, on takođe sadrži prerađeni šećer i crni čaj (kofein), što nije idealno za čišćenje. Dobar je izbor dok se pripremate za i nakon procesa čišćenja.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Imam poslovni sastanak na kom ne mogu da pijem sok. Da li ću mnogo pogrešiti ako uzmem laganu salatu?’ tags=”]
Ne brinite, to je sve u redu. Pokušajte da se držite hrane koja se nalazi na našoj Preporučenoj listi. Najbolje je da proces čišćenja obavite kada imate najmanje obaveza.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Ne mogu da pijem zeleni sok; sve sam probao… da li je u redu da ga jednostavno preskočim? Da li ću onda uneti dovoljno kalorija?’ tags=”]
Da preskočite zeleni sok? Ni slučajno, on je ukusan i predstavlja glavnog pokretača procesa detoksikacije. Potrudite se da ga popijete jer sadrži sve ono što vam je potrebno – vitamine, minerale, hranljive materije, antioksidante, flavanoide, enzime i tako dalje. Možete da probate da dodate malo sveže isceđenog limuna ili kockice leda, možda će vam onda više prijati.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Nisam uopšte išao u toalet a drugi je dan kako pijem sokove. Da li je to normalno? Treba li da se zabrinem?’ tags=”]
I to i potpuno suprotna situacija su savršeno normalni propratni efekti Cold Presoks detoksa. Smanjen unos podrazumeva smanjeno pražnjenje.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li je u redu da vežbam tokom procesa čišćenja?’ tags=”]
Naravno!!! Trebalo bi da se konačno oslobodimo mita da ako ne jedemo mnogo, nećemo imati dovoljno energije. Osim ako neko ne posti samo na vodi, što svakako treba raditi uz pomoć stručnjaka, nivo energije će biti znatno povećan! Iznenadiće vas činjenica da što više dozvoljavate svom digestivnom traktu da se odmori, to ćete imati više energije. Energija koja se obično troši na varenje sada može drugačije da se iskoristi, tako da slobodno vežbajte koliko želite! Zapamtite sledeće – ovaj proces služi da se nahranite na ćelijskom nivou, a ne da napunite stomak.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Jako sam nervozna u vezi sa čišćenjem organizma. Ne želim da se osećam loše, kao da se nečega lišavam ili drugačije nego inače. Šta da radim?’ tags=”]
Nemojte biti tako strogi prema sebi, svaki put kad započinjete nešto novo, za očekivati je da osećate nervozu! Neki ljudi misle da ta nervoza potiče od pritiska usled poštovanja strogog programa nad kojim nemaju nikakvu kontrolu a postoji i mogućnost neuspeha. Nemojte se plašiti! – ovo je VAŠ detoks program i Vi imate punu kontrolu. Možete da prilagodite ili prekinete program čišćenja u bilo kom trenutku, ali naš predlog je da nas prvo kontaktirate na  info@coldpressok.com ili na broj telefona064 227 227 0.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Koji su simptomi detoksikacije? Da li ću ih osetiti?’ tags=”]
Tokom procesa čišćenja, organizam se u suštini oslobađa svih ,,loših stvari” i ponovo gradi koristeći nov materijal. Da bi bilo mesta za taj novi materijal, ,,loše stvari” treba da izađu; potencijalna kriza leži u tome kako će one napustiti vaš organizam. Na primer: kada organizam eliminiše kafu, simptomi obično podrazumevaju glavobolju, nervozu i drhtavicu. Kada se eliminišu proteini, meso i masti, može doći do reakcije na koži, neprijatnog mirisa tela ili naslaga na jeziku.

Savršeno je normalno da osetite blage simptome čišćenja organizma na početku procesa. To je znak da čišćenje deluje i da se vaše ćelije oslobađaju nagomilanih toksina i pripremaju da ih eliminišu iz organizma. Simptomi se mogu pojaviti u obliku glavobolje, bolova u mišićima, zamora, osipa i mučnine. Mogu se pojaviti prvog ili drugog dana čišćenja i biti blago neprijatni, ali svakako ne utiču na svakodnevne aktivnosti. Ako ste samo na programu sokova, brže ćete se oslobađati toksina pa će i simpomi trajati duže. Pomoć organizmu da eliminiše toksine će ublažiti simptome, tako da se preporučuje konzumiranje velike količine pročišćene vode, blage fizičke vežbe, masaža i odmaranje. Ako ne možete da podnesete simptome, pojedite nešto! Time će se usporiti  proces ačišćenja i omogućiti vašem organizmu da se prilagodi. Naš predlog je da uzmete voćni šejk, komadiće voća, malo svežeg povrća ili pola avokada. Možete i da smanjite intenzitet čišćenja i uvedete više čvrste hrane kao što je supa od svežeg povrća ili salata. Slušajte svoje telo.

Srećom, uz naše sokove kriza je svedena na minimum; Cold Pressok detoks je napravljen specijalno za vas i omogućava postepenu eliminaciju toksina.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li ću osećati glad?’ tags=”]
Verovatno ne. To zavisi od programa čišćenja koji ste izabrali i toga koliko inače jedete. Možda ćete biti gladni na početku, ali taj osećaj bi trebalo brzo da nestane. Možete pomoći celom ovom procesu tako što ćete konzumirati pročišćenu vodu između sokova. Naši sokovi za čišćenje organizma bogati su hranljivim sastojcima tako da ne morate brinuti da li ćete ovim metodom uneti sve što je vašem organizmu potrebno. Glad koju osećate je verovatno posledica promene rutine u ishrani i emotivne veze sa hranom. Kako proces čišćenja organizma bude odmicao, primetićete da želja za određenim vrstama hrane počinje da nestaje.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Ne smem baš ništa da jedem? Da li ću tako uneti dovoljno kalorija?’ tags=”]
Trebalo bi da ih bude sasvim dovoljno tokom procesa čišćenja. Iako je u pitanju režim koji podrazumeva unos manje kalorija, vi eliminišete energiju potrebnu za varenje. To vam daje mnogo energije za druge metaboličke procese.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Mogu li da radim Cold Pressok detoks i uz to uzimam hranu?’ tags=”]
Prednosti čišćenja će biti eliminisane ako uz sokove budete jeli čvrstu hranu. Ideja čišćenja je da se uzimaju samo sokovi ako bi vaš digestivan sistem imao vremena da se odmori. Međutim, ako želite da postojeću ishranu obogatitite hladno ceđenim sokovima, treba da znate da su oni odlični za varenje i bogati vitaminima i mineralima. Bitno je da ih konzumirate što je više moguće “na prazan stomak”.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Šta da jedem kad završim sa čišćenjem?’ tags=”]
Ovde su važne dve stvari. Prva se tiče pripreme. Pre čišćenja, treba postepeno da uvedete lakšu hranu. Ako jedete sve, npr. meso, sir, slatkiše, alkohol itd, treba polako da ih eliminišete nekoliko dana pre čišćenja i uvedete lakšu hranu, koja može da podrazumeva: povrće kuvano na pari, vino umesto žestokih pića (mada bi, po pravilu, trebalo eliminisati sav alkohol nekoliko dana ranije i koncentrisati se na hidrataciju), ribu umesto šnicle, i kuvano umesto przenog. Ista pravila važe i za period posle čišćenja. Treba da se klonite teške, prerađene hrane. Poslaćemo vam uputstva o tome šta je najbolje jesti posle čišćenja, ali opšti princip je da se držite svežih salata, supa, voćnih šejkova i sokova prvih dan ili dva nakon čišćenja. Polako dodajte kuvanu hranu, po mogućstvu vegetarijansku, od drugog-trećeg dana. Ako odlučite da u svoju ishranu ponovo uključite gluten, mlečne proizvode ili meso, učinite to postepeno i ne sve odjednom.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Idem na zabavu (ili odmor) dan nakon završetka programa čišćenja i planiram da jedem i pijem. Da li bi trebalo da preskočim program ovog puta?’ tags=”]
Priprema za čišćenje podrazumeva i planiranje vremena kada je najbolje da se ono sprovede. Ako znate da imate neki događaj odmah nakon završetka programa čišćenja, poželjno je da odaberete neki drugi termin kada nemate društvenih obaveza ili dajte sebi dva–tri dana da pređete sa čišćenja na čvrstu hranu pre nego što počnete da jedete kao ranije u takvim situacijama. Čak i u tom slučaju ćete poželeti nešto blago i lagano – pronađite oval sa iseckanim svežim povrćem i uživajte do mile volje. Pojedite salatu pre nego što krenete na zabavu da ne biste bili gladni i da biste se lakše oduprli iskušenju. Ako planirate odmor odmah nakon programa čišćenja, iskoristite mogućnosti koje nude lokalno voće i povrće. Uživajte u voću za doručak i salatama za ručak.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Šta ako imam još pitanja ili želim ponovo da naručim sokove?’ tags=”]
Ako ne pronađete odgovor ovde, pošaljite nam mejl. Imaćemo odgovor za vas u roku od 24 sata. Možete i da nas pozovete na broj064/227 227 0.
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Naručivanje

[/av_textblock]

[av_toggle_container initial=’0′ mode=’accordion’ sort=” styling=” colors=” font_color=” background_color=” border_color=”]
[av_toggle title=’Da li ste ranije primenjivali proces čišćenja?’ tags=”]
Niste? Onda naručite naše jedinstvene sokove za čišćenje i poručite nivo D1.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li volite/podnosite zeleni sok? Da li ste ranije primenjivali proces čišćenja i sada želite da probate sledeći korak?’ tags=”]
Da? Onda pokušajte da zamenite jednu bocu voćnog soka dodatnom bocom zelenog soka. Probajte druge nivoe detox programa koji će još intenzivnije pokrenuti vaš organizam.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li volite zeleni sok i želite da maksimalno iskoristite prednosti čišćenja?’ tags=”]
Onda pijte samo zeleni sok tokom celog procesa čišćenja. Oprez, ova avantura je samo za iskusne i one koji se inače vrlo “čisto” hrane! Ukoliko već konzumirate gotovo isključivo presnu hranu, ne unosite procesovani šećer, alkohol, namirnice životinjskog porekla,  u tom slučaju biste mogli da uradite čišćenje samo zelenim sokovima, u suprotnom, oprez!
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Šta je bolje, tri ili pet dana?’ tags=”]
U zavisnosti od dužine trajanja Cold Pressok detoksa, postižu se različiti rezultati. Trodnevni detoks pomaže organizmu da se pokrene i započne proces oslobađanja toksina. Petodnevni detoks može započeti proces ponovne izgradnje i jačanja imunog sistema. Desetodnevni CPS detoks može eliminisati probleme pre nego što nastanu i pomoći da se zaštitimo od degenerativnih bolesti. Dužina trajanja procesa čišćenja je stvar lične odluke. Svakako da ćete osetiti ogromnu razliku između trodnevnog i petodnevnog detoksa. Dva dodatna dana su dodatnih 60 odsto vremena za čišćenje. Što se duže organizam čisti, to su i prednosti veće. Određenim materijama je potrebno više vremena da napuste vaš organizam, tj. kofeinu ne treba toliko vremena koliko mlečnim proizvodima, a mlečnim proizvodima ne treba toliko vremena koliko proteinima. I zapamtite, CPS Detox je namenjen zdravim ljudima koji žele da odmore svoj digestivni trakt ,RESETUJU svoje telo i vrate se zdravim havikama u ishrani. Ukoliko se odlučite za detox uvek je dobro da se  posavetujete sa svojim lekarom.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li nudite popust ako se priča o vašoj detoks metodi objavi u medijima?’ tags=”]
Ako razmatrate mogućnost da priču o nama objavite u medijima, molimo vas da nas kontaktirate na press@coldpressok.com.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Ako ću da naručujem sokove barem dva puta mesečno, da li imam neki popust na to?’ tags=”]
Popust je obezbeđen za klijente koji žele da naruče sokove za  3 ili više dana nedeljno u periodu od minimum dva puta u mesec dana. Pozovite nas ili pošaljite mejl za dodatne informacije.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Šta ako imam nekih pitanja tokom procesa čišćenja?’ tags=”]
Ako ne pronađete odgovor ovde, pošaljite nam mejl na info@coldpressok.com . Možete nas i pozvati na broj 064/227 227 0.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li jednodnevni proces čišćenja ima ikakvog efekta?’ tags=”]
DA! Kako biste vi reagovali ako nikad ne biste imali dan odmora? Prednosti jednodnevnog čišćenja jednom nedeljno su neverovatne! Ovaj metod čišćenja se već vekovima koristi na Istoku, kao brza strategija za jačanje imunog sistema, bolju koncentraciju i odmaranje organizma. Kao i vama, i vašem organizmu je potreban odmor. Nakon samo jednog dana bez unosa čvrste hrane, određeni enzimi, umesto u želucu, putem krvotoka svoju funkciju obavljaju u crevima, gde razlažu zaostale i štetne materije i napadaju oštećene ćelije.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Koliko često treba da primenjujem detoks?’ tags=”]
Opšti savet je da to činite kada osetite zamor/nedostatak energije, nesanicu, anksioznost/depresiju, probleme sa probavom, na prvi znak prehlade i, naravno, pre i posle praznika i drugih posebnih događaja tokom kojih dolazi do prejedanja. Uglavnom je  preporuka jednom mesečno barem tri dana. Time se organizmu daje dovoljno vremena da se odmori i oporavi od unosa procesovane hrane. Neka vam to postane zdrava navika – imunom sistemu odgovara utvrđen raspored.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Meni se ovo jako dopada i želim da ga primenjujem svake nedelje! Koliko dana zaredom smem da se čistim?’ tags=”]
Naš savet je da uvek slušate svoje telo i procenjujete situaciju iz dana u dan. Ako ste posebno inspirisani, svakako uradite desetodnevni Cold Pressok detoks! Da li možete i 21 dan uz suplementaciju  solidne hrane? Kao i kod svega drugog, to zavisi od osobe. Opšti  savet  je da zdrava osoba uradi najviše 10 dana detoksa i onda napravi pauzu od jednog dana da bi procenila kako se oseća. U svaokm slučaju, kada god se odlučite za detoksikaciju, predlažemo da se posavetujete sa svojim lekarom.
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Detalji

[/av_textblock]

[av_toggle_container initial=’0′ mode=’accordion’ sort=” styling=” colors=” font_color=” background_color=” border_color=”]
[av_toggle title=’Zašto su sokovi tako skupi?’ tags=”]
Nisu svi sokovi isti. Kada razmislite šta unosite tokom Cold Pressok detoksa na dnevnom nivou, a to je oko 9kg sveže ceđenog voća i povrća, kao i šta ovaj proces čišćenja sve podrazumeva, videćete da i nije tako skupo! Ne treba zaboraviti da u cenu ulazi i isporuka.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Zašto indijski orah? Čuo sam sve najbolje o mleku od badema pa me zanima zašto ste izabrali indijski orah.’ tags=”]
Indijski orah je bogat cinkom, bakrom i magnezijumom, koji su odlični za jačanje kostiju, kose, kože i noktiju. Ukoliko ne volite indijski orah, u ponudi imamo i Bademovo mleko, potrebno je da samo naglasite da želite zamenu.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Da li imate svoju radnju gde mogu da kupim sokove?’ tags=”]
DA!! Imamo tri radnje u Beogradu, u Dobračinoj 23a ( blizu ugla sa Jevremovom ulicomi ), u Mileševskoj 43 (Vračar,)  i prodajni prostor u Shopping Centru USCE, Nivo -2 , ispred IDEA Supermarket-a. Pored naših radnji, asortiman sokova možete pronaći i u mnogobrojnim Maxi i Shp&Go radnjama kao i u Mercator Hipermarketu i Idea prodavnicama. Potpuni spisak prodajnih mesta možete naći na našem web sajtu/ Lokacije. Tu možete kupiti naše sokove pojedinačno, što će vam puno pomoći u procesu pripreme za detoks kao i u danima nakon završenog detoksa. Sokovi od 500ml se mogu koristiti kao dopuna vašoj dijeti ili kao zamena za neki od obroka. Ukoliko želite da pojačate proces detoksikacije možete i dodati ( mi preporučujemo zelezni sok) jedan od sokova u svoj detoks program.

Ukoliko vam je potrbno osveženje u vidu užine, možete uživati u asortimanu naših lifestyle sokova u bočicama od 330ml
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Odakle se snabdevate voćem i povrćem?’ tags=”]
Uvek kada je to moguce lokalno i uglavnom sa organskih farmi u okolini Beograda.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Šta ako želim čišćenje danas, gde mogu da uzmem sokove?’ tags=”]
Svratite do Cold Pressok radnje u Dobračinojj 23a, Mileševska 43 i u Shopping Centar USCE, Nivo -2 ispred IDEA Supermarket-a  i preuzmite svoje sokove. Ukoliko želite dostavu na kućnu adresu, možete preueti 1 dan iz bilo koje od naših radnji i preostale dane poručiti da vam stignu sutradan na kućnu adresu.

Broj telefona za porudžbine je 064 227 227 0.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Koje poznate ličnosti su primenile Cold Press detoks metodu?’ tags=”]
Naše je pravilo da štitimo privatnost svih klijenata, uključujući i one sa javne scene. U početku je zvučalo primamljivo da odgovorimo na upite novina, časopisa i drugih medijskih kuća koje su nam nudile reklamu u zamenu za imena poznatih ličnosti koje primenjuju naš metod čišćenja. Međutim, znamo da nam je poverenje klijenata mnogo važnije od ove vrste reklame. Naše poslovanje se razvija gotovo u potpunosti putem preporuka, te tim povodom se zahvaljujemo svim klijentima koji su odlučili da pričaju o našim Cold Press sokovima. Biće nam drago da odgovorimo svim znatiželjnim novinarima na pitanja o Cold Pressok detoksu i ljudima i idejama koji stoje iza ovog metoda putem telefona ili lično. Ako baš želite da znate, verujte nam na reč da je spisak dugačak.
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]